לקחת את הרעיון של Cold שנאמר בצחוק למקום רציני.
1. על מה את מגיבה?
לרוב ההודעה המקורית מכילה כמה נושאים, ולפעמים גם את תגיבי על כמה נושאים באותה הודעה. חשוב לציין בכמה מילים על מה את מגיבה. לדוגמה : "בקשר לצבע של הרעפים, אני מעדיפה וורוד".
2. לצטט או לא לצטט?
השאלה היא יותר "כמה לצטט"? והכלל הוא "כמה שפחות, אבל מספיק כדי שהקורא יבין על מה מדובר". בהנחה שהקורא קרא את ההודעה המקורית או ההודעה מעל ההודעה שלך רק לפני דקה, הוא עוד זוכר על מה מדובר. ברוב המקרים, אם תצטטי חלקים גדולים מההודעה המקורית, הקורא פשוט ידלג בעיניים על הציטוט ויקרא את ההמשך, אז בשביל מה לצטט כל כך הרבה.
עוד כלל בקשר לציטוטים. אם ההודעה שלך יותר קצרה מהציטוט תחשבי שוב לפני שאת לוחצת על "שלח". או שהתגובה שלך קצרה מדי, או שהציטוט ארוך מדי.
3. היא אמרה לו ואני אמרתי לה שהיא אמרה לי ....
זה פורום, לא תוכנת צ'אט. זה הגיוני שמישהו מעלה רעיון ואז את מעלה רעיון משלך ואז מישהו מעלה רעיון משלו ואת מגיבה. אבל ...
- רעיונות מביעים לרוב ביותר ממשפט אחד
- אם את מגיבה בפעם החמישית באותו אשכול קשה להאמין שהעלית חמישה רעיונות שונים
- אם ה"דיון" באשכול הוא בינך לעוד משתתף אחד, כנראה שזה דו שיח. דו שיח מנהלים בהודעות אורח או הודעות פרטיות
4. הצמדי לנושא הדיון
לאשכול יש כותרת. אם להודעה שלך אין קשר לכותרת האשכול, או שאת מסיטה את הדיון או שמישהו אחר הסיט אותו. האפשרויות הן או להחזיר את הדיון לנושא, או לא להגיב.
5. אל תחפרי
זה קשור לסעיף הקודם. אם בשלושה דיונים שונים את חוזרת על אותה הדיעה במילים אחרות סימן שאת חופרת. את מוזמנת להריץ חיפוש "Carthago delenda est" בגוגל אם את רוצה להרגיש בחברה טובה. חוץ מזה, תודי ש Carthago delenda est נשמע הרבה יותר מרשים מ"חופרת"
אם גם לכם יש טיפים לאיך לכתוב תגובה, או טיפים לאיך לא לכתוב תגובה אתם מוזמנים להוסיף בתגובות ואני אצרף את הטיפים שלכם להודעה הראשית.
המדריך נכתב בלשון נקבה אבל הוא מתייחס לגברים ונשים באופן שווה.