כן גם את זה ראיתי... זה היה 92 או 94 משולשים נראה לי...
זה היה משהו כזה:
חשבתי שאין מצב שיש כאן כל כך הרבה, אבל אז ספרתי ומצאתי שיש אפילו יותר מ- 100... אבל יכול להיות שטעיתי...
תחשוב על זה כמו רמז במשחק המאפיה, כשגם המנהלים משחקים. תפענח את הרמז...
לא. לא. לא. לא.
דרך אגב, כבר נתת את הפרס למישהו? אם לא, אז הוא שלי! לשלוח לך את מספר חשבון הבנק שלי או שאתה מעדיף לתת לי צ'ק?
"ארץ ישראל לא בזכות הכוח, אלא בכוח הזכות"~ מנחם בגין
נבדוק.
נסתכל על הקווים שיוצאים מצד ימין למטה (מכיוון שהצורה היא סימטרית, יהיה אפשר להכפיל את מס' הקווים אחכ). ישנם 4 קווים כך שלמעשה נוצרים 5 משולשים שונים באותה הצורה (כלומר - יוצאים מקודקוד ימני אל צלע שמאלית). חמשת המשולשים הללו יוצרים קומבינציה אפשרית של 15 משולשים (1+2+3+4+5, או 6*2 +3), ולמעשה, מאחר והצורה סימטרית - ניתן להבין שבתוך המשולש הגדול ישנם למעשה 30 משולשים הבנויים בצורה זו. ניתן לראות שכל משולש עליו דיברנו לפני כן מכיל 5 משולשים שונים (אם נסתכל על דרך ששני קווים צמודים נמתחים לכיוון הצלע ואת המקומות בהם הם נחתכים. המשולשים חייבים להיבנות מהקודקוד ולא מחיתוך של ארבעה קווים מאחר ובמשולש שלושה קודקודים). כך שלמעשה כמות המשולשים הסופית שנמצאת בתוך המשולש הגדול הינה 30*5 = 150.
נוסיף את המשולש הגדול.. 151 משולשים.
אם משהו לא ברור ומישהו מתעניין, אפשר לשאול.
נערך לאחרונה על ידי legendreturn1, 17-07-2013 בשעה 22:31 סיבה: הבהרה, הסרת תמונה מציטוט
סיקורים~ Code Geass , Sword Art Online , Attack on Titan , Angel Beats , Toaru , Anime of the Year 2014 , Another , Fate , Steins; Gate , AnoHana , Anime of the Year 2015, Re:Zero .
~לינקייה~ ~MyAnimeList~
~ Shigatsu wa Kimi no Uso - Your Lie in April ~
~סיקור קיץ כבר הגיע אל Re:Zero, קפצו לתגובה!~
~VON~
ישנם כרגע 1 משתמשים הקוראים באשכול זה. (0 חברים ו1 אורחים)