wolfslife - אני לא מכיר אף אדם שיימשך לאנשים מכים. גבר או אישה, ככה שהדוגמא שלך קצת פחות מוצלחת

מה שכן, אני חושש שאתה משליך מהחוויה האישית שלך (שאתה לא נמשך לנשים אסרטיביות) ומניח שהחינוך שלך הוא מספיק - ולכן הדברים הם אבולוציוניים.
אבל חינוך הוא תוצר של חברה, ככה שזה מעגלי...
---------------------------------------------
אייל, אתה מדבר על תלמידים במסלול מצטיינים. אני מתנצל אבל זו דוגמא קטנה מדי מכדי שניתן יהיה להכליל אותה מבחינה חברתית.
זה לא שהיא לא נכונה או שאני לא ראיתי דוגמא מקבילה (כשלמדתי פיזיקה בתיכון היינו 10 תלמידים בכיתה ומתוכנו בחורה אחת) - אלא שמבחינה עקרונית זה לא יכול להיות בסיס האינדוקציה שלך

---------------------------------------------
אני שוב חוזר - אני לא חושב שמבחינה אבולוציונית\ביולוגית יש איזושהי סיבה שנשים לא יילכו למקצוע.
מה שכן, אני חושב ששרון עכשיו העלתה לי נקודה ממש מעניינת לראש:
בואו נחשוב שנייה על מקצוע ההוראה.
לפני...40~50 שנה בערך, ההוראה הייתה אחד המקצועות החשובים במשק הישראלי. כן - אני יודע שזה נשמע מגוחך, אבל זה היה פשוט ככה.
ואז היו הרבה גברים בתחום.
היום? המגמה הפוכה. הוראה נחשבת למקצוע לא מתגמל והיא מפוצצת נשים.
אני טוען שיש קשר סיבתי בין השניים. בגלל שנשים נכנסו למקצוע, קרנו ירדה. לא בגלל שנשים פחות טובות -אלא נטו בגלל שהחברה שלנו שוביניסטית.
בואו ניקח ביולוגיה - אחד המקצועות הכי מבוקשים וכנראה התחום שישנה לנו את החיים בצורה הכי משמעותית עד סוף חיינו (הרבה יותר מפיזיקה - סלחו לי אבל גילוי של עוד חלקיק או של כוכב לכת לא ממש משנים לי את החיים. מצד שני - צ'יפ שייכנס לי למוח ויתממשק איתו, הרבה יותר משמעותי).
הרגע שרון החליטה לומר שהיא לא מחשיבה אותה כ"מדעים מדוייקים", ושהוא לא חלק ממגמת "ההתפתחות של ההייטק" (אגב שרון, זה לא נכון. ביו-טכנולוגיה זה שוק לוהט בטירוף ולפי כל התחזיות - עתיד להיות הדבר הגדול הבא בעשורים הקרובים).
עכשיו, אם נתייחס ל"מדעים מדוייקים" כאל גולת הכותרת, נגלה שאיפה שיש נשים (בכמות ניכרת) - זה כבר לא מדע מדוייק.
הטענה שלי היא שאם מחר נכנסות לתחום המתמטיקה מאות אלפי נשים, ואחוז הנשים יהיה גבוה - התחום יפסיק להיחשב כ"יוקרתי" ו"מדוייק" - למרות שהמתמטיקה עצמה לא השתנתה. רק היחס של החברה השתנה.
-----------------------------------------------------------
אני חושב שללא ספק מבחינה חברתית, בגילאי בית הספר - החברה שלנו בנויה ומתייחסת לדברים בצורה גרועה מאוד. רק במהלך\אחרי הצבא התפיסה הזו עשויה להישבר (תלוי בחוויה האישית של האישה, אבל הצבא זה אכן מקום שוויוני - לפחות, איך שאני חוויתי אותו)
עריכה:
דרך אגב שרון, זה לא שזה משהו נגדך. פשוט את, מבלי לשים לב, הלכת עם המגמה החברתית שאומרת "איפה שיש נשים, אז זה כבר לא זוהר"