למטה כתבת הניסיון האישי שלי עם זה, אז הנה הניסיון האישי שלי עם זה:
אנחנו ארבעה אחים בבית. שלושה בנים ובת אחת. אני הבכור.
שלושתנו, הבנים, מאד טובים במתמטיקה ובדברים לוגיים. אנחנו קולטים דברים כאלה במהירות שיא.
לגבי הבת - אמנם על פניו היא לא כזאת, אבל אני לא יכול להגיד את זה בלב שלם. כשאני מנסה לעזור לה בשיעורים בחשבון, זה נראה כאילו היא בכלל לא מנסה בכלל להבין. היא לא מנסה לחשוב אפילו, אני שואל אותה שאלה והיא סתם זורקת איזה משהו שאני אעזוב אותה בשקט. היא יותר בקטע של אמנות, שירה, דברים כאלה. היא היחידה מבין ארבעתנו שבבית ספר לאומנויות.
אבל מה זה אומר, ששלושתנו לא אוהבים או כשרוניים באומנות? אני לא מאמין. אני לדוגמה כותב סיפורים ומתעסק בכתיבה מגיל 7, זה התחביב שנכון לעכשיו הכי אהבתי והוא זה שעמד במבחן הזמן (אין לך מושג בין כמה תחביבים דילגתי). אני מאמין שאני גם יצירתי, ואת גרמת לי לחשוב שאולי החברה השפיעה עליי ככה - שאני אשים יותר דגש על תחומי הלוגיקה. בגיל 8 התקבלתי לבית ספר לאומנויות המדובר אבל למיטב זיכרוני בסוף לא רציתי ללכת אליו. ד"א, אני גם זוכר שבמבחנים לאותו בית ספר היו איתי ארבע בנות ואני הייתי בן יחיד שם. אשכרה אילצו אותי לרקוד בלט
גם לדוגמה יש לי חבר טוב מאד, בחור עם שכל ומחשבה שכשצריך הופכים ללא יצריים - שתי האחיות שלו באותו בית ספר לאומנויות, הוא בכלל לא התקבל, אבל הוא בחור חכם מאד.
אני זוכר גם שבכיתה ט' אף אחת מהכיתה שלי לא רצתה ללכת לקבוצת הרובוטיקה, הנימוק שלהן היה שזה 'לבנים'. ואני זוכר שאני עצמי בכיתה ח' הייתי בקבוצת הרובוטיקה, הייתה שם רק בת אחת, ואני יודע שזה יישמע לכם סטיגמתי מדי בשביל להישמע אמיתי - אבל תאלצו להאמין לי שהיא רק ניקתה כל הזמן. אחח כמה צחקנו על זה
אלו דוגמות מהחיים שלי. ראיתי הבדל ברור בין בנים לבנות. לפי דעתי זה הרוב נובע מהשפעה חברתית.